Voor 22:00 uur besteld, volgende bezorgdag in huis! Bezorgdagen dinsdag tot en met zaterdag. GRATIS verzenden!

Faq/ Tips

Wil je meer weten over hoe je Ourganixx Nowash kunt gebruiken? Op deze pagina find je veelgestelde vragen en tips over het gebruik van Ourganixx Nowash.

Ourganixx Nowash werkt goed bij organische vervuiling. Dit is vervuiling met een natuurlijke oorsprong, zoals transpiratie, huidvetten en urine. Het merendeel van de vervuiling van kleding is normaal gesproken organische. Voorbeelden van niet-organische (anorganische) vervuiling zijn bijvoorbeeld lippenstift of verf. Voor deze vervuiling werkt Nowash niet. Zand is overigens ook een anorganische vervuiling, maar deze is vaak goed met borstelen/ uitspoelen te verwijderen. 

Ja, Nowash kun je gebruiken voor alle soorten kledingstoffen, zoals katoen, linnen, viscose, acryl, polyester, nylon, maar ook wol en zijde. 

Jazeker! Ourganixx nowash is zeer geschikt als vlekverwijderaar. Spray het gedeelte op en rond de vlek overvloedig in met nowash. Even laten intrekken, maar niet laten opdrogen. Voordat het kledingstuk opgedroogd is, goed uitspoelen of traditioneel in de wasmachine mee laten draaien. 
Let op: als je het kledingstuk door en door nat sprayt en laat opdrogen, kan het zijn dat er watervlekken ontstaan. Het is dus belangrijk om als je de kleding door en door nat sprayt je het kledingstuk goed uitspoelt voordat je het laat drogen.

Waterkringen ontstaan doordat vervuiling oplost in vloeistof en deze vloeistof vervolgens opdroogt in de kleding. Grote kans dat Ourganixx Nowash hiervoor uitkomst biedt. Spray de vlek door en door nat, laat even inweken en spoel het kledingstuk (voordat het is opgedroogd) uit met overvloedig water of stop het traditioneel in de wasmachine. Eventueel de behandeling herhalen.