Blog

eikenprocessierups

Meer overlast van de eikenprocessierups door wind en regen

Het is wat onstuimiger weer en dan merk je meteen dat de overlast van de eikenprocessierups extra toeneemt.
De rupsen waaien en spoelen uit de bomen en de brandhaartjes kunnen daardoor wel honderden meters van de bomen terechtkomen.

Als de rupsen uit de boom zijn gevallen, klimmen ze overigens gewoon weer omhoog.
Mocht je een nest op de grond zien liggen, dan kan dat dus nog steeds overlast geven. De rupsen kunnen zelfs langere tijd in het nest blijven zitten.

En let op. Ook oude nesten kunnen nog gewoon voor overlast zorgen. De brandhaartjes van de eikenprocessierups kunnen jarenlang overlast veroorzaken.
Normaal gesproken zitten de eikenprocessierupsen alleen in eiken, maar onder andere door de wind kunnen ze ook op andere plekken terechtkomen. Op het gras, muurtjes of bijvoorbeeld speeltoestellen.

Het blijft met name de komende weken dus nog een vervelend ongemak.
Krijg je na een dagje buiten opeens last van jeuk? Dan is de kans zeer groot dat het de brandhaartjes van de eikenprocessierups zijn geweest.
Een verkoelende menthol lotion biedt dan direct uitkomst. Ourganixx eikenprocessierups lotion is hiervoor speciaal ontwikkeld.

Producten:

Andere artikelen:

brandhaartjes

Wat is de eikenprocessierups?

Met de overlast die de eikenprocessierups kan veroorzaken, hebben inmiddels veel mensen wel eens kennis gemaakt… Gelukkig zijn er diverse oplossingen om het ongemak te

Lees verder »