Blog

Kan je allergisch worden voor de brandharen van de eikenprocessierups?

De reacties die optreden na blootstelling aan de brandharen van de eikenprocessierups lijken op een allergie. Als er sprake is van een allergische reactie treden de klachten na contact met de brandharen veel sneller op; vaak al binnen 30 minuten. Ook zijn ze vaak heftiger.
Als je al eerder in allergische reactie hebt gekregen van de brandharen, dan is het heel goed mogelijk dat de klachten een volgende keer verergeren.

Moet je naar de dokter met klachten?
Meestal verdwijnen de klachten binnen enkele dagen tot weken spontaan. Bij ernstige klachten is het altijd belangrijk om contact op te nemen met de huisarts.

Mentholgel eikenprocessierups

Zijn er medicijnen voor het tegengaan van de klachten?
Bij lichte symptomen zijn geen medicijnen nodig. Bij huidirritatie kan bijvoorbeeld Ourganixx eikenprocessierups lotion verkoeling bieden. Let er wel op dat je het niet op wondjes of opengekrabde huid smeert! En smeer het niet in de buurt van ogen of mond. De menthol gel is daarom minder geschikt voor hele jonge kinderen.

Producten:

Andere artikelen:

brandhaartjes

Wat is de eikenprocessierups?

Met de overlast die de eikenprocessierups kan veroorzaken, hebben inmiddels veel mensen wel eens kennis gemaakt… Gelukkig zijn er diverse oplossingen om het ongemak te

Lees verder »