Voor 22:00 uur besteld, volgende bezorgdag in huis! Bezorgdagen dinsdag tot en met zaterdag. GRATIS verzenden!

Kan je allergisch worden voor de brandharen van de eikenprocessierups?

De reacties die optreden na blootstelling aan de brandharen van de eikenprocessierups lijken op een allergie. Als er sprake is van een allergische reactie treden de klachten na contact met de brandharen veel sneller op; vaak al binnen 30 minuten. Ook zijn ze vaak heftiger.
Als je al eerder in allergische reactie hebt gekregen van de brandharen, dan is het heel goed mogelijk dat de klachten een volgende keer verergeren.

Moet je naar de dokter met klachten?
Meestal verdwijnen de klachten binnen enkele dagen tot weken spontaan. Bij ernstige klachten is het altijd belangrijk om contact op te nemen met de huisarts.

Mentholgel eikenprocessierups

Zijn er medicijnen voor het tegengaan van de klachten?
Bij lichte symptomen zijn geen medicijnen nodig. Bij huidirritatie kan bijvoorbeeld Ourganixx eikenprocessierups lotion verkoeling bieden. Let er wel op dat je het niet op wondjes of opengekrabde huid smeert! En smeer het niet in de buurt van ogen of mond. De menthol gel is daarom minder geschikt voor hele jonge kinderen.

Andere artikelen:

eikenprocessierups

Eikenprocessierups voorkomen

Hoe kan je de eikenprocessierups voorkomen? Hang een vleermuizenkast op!Wist je dat ook de vleermuis een belangrijk wapen kan zijn in de strijd tegen de

Lees verder »