Jeuk door de eikenprocessierups

eikenprocessierups

Het is wat onstuimiger weer en dan merk je meteen dat de overlast van de eikenprocessierups extra toeneemt.
Door wind en regen waaien en spoelen uit de bomen en de brandhaartjes kunnen daardoor wel honderden meters van de bomen terechtkomen. Krijg je jeuk door de eikenprocessierups? Ourganixx eikenprocessierupslotion biedt dan direct uitkomst.

Als de rupsen uit de boom zijn gevallen, klimmen ze overigens gewoon weer omhoog.
Mocht je een nest op de grond zien liggen, dan kan dat dus nog steeds overlast geven. De rupsen kunnen zelfs langere tijd in het nest blijven zitten.

Oude nesten eikenprocessierups

En let op. Ook oude nesten kunnen nog gewoon voor overlast zorgen. De brandhaartjes van de eikenprocessierups kunnen jarenlang overlast veroorzaken.
Normaal gesproken zitten de eikenprocessierupsen alleen in eiken, maar onder andere door de wind kunnen ze ook op andere plekken terechtkomen. Op het gras, muurtjes of bijvoorbeeld speeltoestellen.

Jeuk door eikenprocessierups

Het blijft met name de komende weken dus nog een vervelend ongemak.
Krijg je na een dagje buiten opeens last van jeuk? Dan is de kans zeer groot dat het de brandhaartjes van de eikenprocessierups zijn geweest.
Een verkoelende menthol lotion biedt de beste oplossing tegen eikenprocessierups jeuk. Ourganixx eikenprocessierups lotion is hiervoor speciaal ontwikkeld.

Andere artikelen:

eikenprocessierups

Eikenprocessierups voorkomen

Hoe kan je de eikenprocessierups voorkomen? Hang een vleermuizenkast op!Wist je dat ook de vleermuis een belangrijk wapen kan zijn in de strijd tegen de

Lees verder »
brandhaartjes

Sporten in eikenprocessierups tijd

Mensen die veel buiten sporten zoals hardlopers of fietsers, kunnen daardoor ook snel in aanraking komen met de brandhaartjes van de eikenprocessierups. Uit ervaring geven

Lees verder »