Hoe kan ik op pad als de eikenprocessierups actief is?

Hoe kan ik op pad als de eikenprocessierups actief is?

We zullen er de komende tijd even mee moeten leven. Straks in juni en juli is de kans groot dat je overlast zal ervaren van de eikenprocessierups.

Aangezien iedereen al veel thuis is geweest de afgelopen maanden, is het natuurlijk heerlijk om weer te wandelen of te fietsen in de natuur.
Moet je dat vermijden? Natuurlijk niet.
Het is gewoon belangrijk om goed op te letten wat je doet.
Zie je bomen met een rood/wit ‘eikenprocessierups’ lint, dan weet je in ieder geval dat er op die plekken overlast is. Het is zo’n gebied niet slim om ergens op de grond te gaan zitten.
Doe dat sowieso niet in de buurt van eikenbomen. Er kunnen in de wijde omtrek brandhaartjes op de grond liggen.
Ook met wandelen, fietsen, hardlopen etc. kunnen rond dwarrelende brandhaartjes voor overlast zorgen. Wil je op safe spelen, draag dan buiten lange (luchtige) kleding. En was het daarna voor de zekerheid want er kunnen ook haartjes op de kleding zijn beland.
Als je een (zonne)bril draagt, dan is de kans klein dat de haartjes in je ogen komen.

Heb je toch klachten gekregen? Als het om huidklachten gaat, smeer dan wat verkoelende menthol lotion op de plekken. Je zal merken dat het ongemak binnen korte tijd een stuk draaglijker wordt.
Bij oogklachten de ogen goed spoelen met water.
Neem bij ernstige klachten altijd contact op met je huisarts!

Andere artikelen:

eikenprocessierups

Eikenprocessierups voorkomen

Hoe kan je de eikenprocessierups voorkomen? Hang een vleermuizenkast op!Wist je dat ook de vleermuis een belangrijk wapen kan zijn in de strijd tegen de

Lees verder »